Monday, May 18, 2015

Recipe - Cookie time!

Hi there guys!

Zoals beloofd, het receptje! Gebasseerd op een recept van iemand anders (ik kan alleen niet meer vinden van wie, sorry, als je het enigszins herkent laat me weten dan geef ik je de credits!) maar sowieso met een kleine touch van Iris. Enjoy!

Ingrediƫnten (ik maakte er ong 14 kleine koekjes van):
50 gr havermout
50 gr havermoutmeel (ultrafine oats van body&fitshop)
1/4e banaan (omdat die over was, geprakt)
30 gr eiwitpoeder (ik gebruikte een halve scoop cookies&cream en een halve scoop banaan)
1 eetl bakpoeder
1 eetl kaneel
snufje zout
25 gr chocola/hagelslag
1 ei
1 eetl cacaonibs
40 ml water
handje cranberries/rozijnen

Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden (170 voor heteluchtoven). Mix de havermout, havermoutmeel, bakpoeder, banaan, kaneel en zout in een kommetje. Voeg hier het ei en het water aantoe. Verdeel dit deeg in 2 delen. Bij de ene helft voeg je het cookies&cream eiwitpoeder, de hagelslag (of chocola, hak dit dan klein) en cacaonibs toe. Bij de andere helft van het deeg voeg je het banaan eiwitpoeder en de cranberries (naar smaak) toe. 
Maak hier hoopjes (als je plakhanden wilt voorkomen gebruik twee eetlepels) op een stuk bakpapier. Bak binnen 10-15 minuten af, kijk even af en toe of het een beetje kleurt. Enjoy! Natuurlijk kun je variaties maken door de smaak eiwit poeder en toppings zoals hagelslag te veranderen!
Tag je me als je ze een keertje maakt (@iris2.0)? Of gebruik de hashtag #Iris2point0


Lovelovelove, Iris




As I promised, the recipe of the cookies! Based on someone else's recipe (I can't remember who - please let me know if you think it was yours and I will give you credits!) but with a little touch of Iris. Enjoy!

Ingredients (for about 14 little cookies):
50 gr steel cut oats
1/4e banana (because I had it left, mashed)
50 gr oatmeal flour (ultrafine oats from body&fitshop)
30 gr proteinpowder (I used half a scoop of cookies&cream & half a scoop of banana)
1 tablespoon bakingpowder
1 tablespoon cinnamon
Little bit of salt
25 gr chocolate(/chocolate sprinkles)
1 egg
1 tablespoon cacaonibs
40 ml water
Handful of cranberries/raisins

Preheat the oven on 180 degrees. Mix the steel cut oats, oatmeal flour, banana, baking powder, cinnamon and salt. Add the egg and water. Cut the dough into two part. In one part, add the cookies&cream protein powder, the chocolate (cut into pieces) and cacaonibs. Add the banana protein powder and cranberries (to taste) to the other part of dough.
Make the cookies with two tablespoons on a piece of baking powder and bake for 10-15 minutes. Just watch them until they turn darker. Enjoy!
Of course you don't need to use the same flavour of protein powder nor do you need to use the same kind of adds. Try it out and let me know if you made them, and if you made variations with what! Tag me (@iris2.0) or use #iris2point0 !

Lovelovelove, Iris

No comments:

Post a Comment